11.majstrovstvá sveta žien - deň 1/9

02.12.2017 09:09


O prvom dni MS žien v Bratislave prinášame zážitky priamo z diania. Pritom vynecháme tie osobné ( #výnimočnýdeňvhistóriiPoltára #kúpimradšej2fľašky #MiláTetazBufetu #***LOVE***Poľky***LOVE )

Zápas Japonsko - USA
Američanky boli lepšie, no hrali vyslovene profesorsky, zatiaľ čo Japonky tímovo, odhodlane a nadšene. Keď v druhej tretine tím USA prestal hrať, Japonky sa dostali do hry. Po Japonskom vyrovnaní však Američanky zabrali, stiahli hru na dva útoky a dotiahli zápas do víťazného konca. Zaujala kombinačná hra prvej formácie Japoniek s ich technicky najzdatenšjšou hráčkou Yui Gotovou a Vančina verná kópia v bránke USA (tá však nie pozitívne :) )

Zápas Švédsko - Nemecko
Čakali sme iný level florbalu v podaní Švédok a neboli sme sklamaní. Pozerať sa na reprezentáciu Švédok na Majstrovách sveta možno donekonečna a neprestane Vás to baviť. Na Nemeckej strane sa dalo pokukovať aspoň po hráčkach. Otázku neskúseného nemenovaného chlapca zo susedného "okresného" mesta "Kto vyhrá?" rozlúskla 28 sekunda a gól Anny Wijk len tak z ničoho. Prvé tri góly Švédok padli fakt akoby len náhodou, napriek plnému nasadeniu Nemiek bola v každom osobnom súboji Švédska hráčka úsešná ako dorastenec hrajúci proti prípravke. V druhej tretine boli Nemky kus drzé, hrali aj pár presiloviek počas ktorých hra vyzerala celkom vyrovnane a porušili tým jedno nepísané florbalové pravidlo "Nenaser Švéda". Tretia tretina = tajfún prihrávok a neuveriteľných zakončení = 9:0.... A to toho ešte veľa pochytala nami najľutovanejšia hráčka Nemiek Indra Recková. Ak ste v Bratislave, jednoznačne sa Švédky oplatí ísť pozrieť.

Slovensko - Singapúr
Prvú tretinu nechal tréner sedieť väčšinu najlepších hráčok, nastúpil v podstate kombinovaný tretí útok a náhradníčky doplnené o Katku Klapitovú a skúsenejšie obrankyne. Pri streleckom trápení sa dua Kvasková - Cupráková sme dokázali chvíľu aj prehrávať. Dievčatá sa však nasrdili a v závere tretiny vďaka aktívnej Klapitovej otočilil. V druhej tretine už nastúpil slovenský superútok v zložení Ďuríková - Miša Šponiarová - Pavlína Hudáková - Košturiaková - Ferenčíková a aj jeho hra sa najviac približovala ideálu, t.j.tomu čo bolo vidieť v zápase predtým v podaní Švédok. Od tohto momentu nemali hosťky z Ázie nárok a bola to hra mačky s myšou. Vyhrali sme o 10 gólov. Radosť bolo pozerať na veselú kapitánku Košturiakovú, na motivovanú Denisu Ferenčíkovú, nabudenú Mišku Šponiarovú, v tretej tretine na hravé sestry Hudákové a celý zápas na pozitívne naladenú Katku Klapitovú. Len tak ďalej!

 

Divákov bolo na zápase na slovenské pomery dosť (741), avšak najmä z "vidieka", napr. stretli sme výpravu z SOU pod vedením pána profesora Barta. Snáď sa v ďalších zápasoch pridajú vo väčšom počte domáci Bratislavčania a na osemfinále v utorok padne hranica 2000 divákov.

Poď na zápas so Slovanom!
Utorok 5.12.2017: zraz pred Tescom o 09:00 (prípadne sa čas upresní podľa zápasového programu)  - príjazd domov kol polnoci, skladáme sa po 18€, v čom je zahrnutá cesta autom a celodenná vstupenka za 8€.
Pre Slovenky to bude najvýznamnejší deň. Naše by mali naraziť na vyrovnané súperky: Nemecko, alebo Poľsko. Rozhodne na ne majú, ale potrebujú pomoc každého diváka.

Ostatné zápasy

Bez prekvapení. V šlágri dňa Češky nezvládli začiatok zápasu, v ktorom ich Lotyšky dokonale zaskočili, keď po 8 minútach hry viedli 3:0. Následne hrali Lotyšky presilovku, ktorú nevyužili a od toho momentu sa Češky rozbehli. Vyhrali už prvú tretinu a do konca zápasu sa už svojim súperkám nedovolili presadiť. Zápas skončil 8:3 pre favorita.

Výsledky

Skupina D
Dánsko - Thajsko 11:2
Japonsko - USA 4:6

Priebežné poradie
1. Dánsko 2b 11:2
2. USA 2b 6:4
3. Japonsko 0b 4:6
4. Thajsko 0b 2:11

Skupina C
Slovensko - Singapúr 12:2
Estónsko - Austrália 10:4

Priebežné poradie
1. Slovensko 2b 12:2
2. Estónsko 2b 10:4
3. Austrália 0b 4:10
4. Singapúr 2:12

Skupina B
Nemecko - Švédsko 2:23

Skupina A
ČR - Lotyšsko 8:3

Program na sobotu 2.12.2017
09:30 Nórsko - Lotyšsko (ako sa Lotyšky spamätajú po včerajšom neúspechu v pre nich dôležitom súboji proti Nórkam?)
11:30 Singapúr - Austrália (súboj outsiderov skupiny C)
13:30 Švajčiarsko - Poľsko (chlapci, sledujte Poľky, oplatí sa :-** )
16:00 Fínsko - Česko (šláger dňa, ktorý môže v konečnom dôsledku výrazne prehovoriť do konečného poradia šampionátu)
17:30 Slovensko - Estónsko (držíme palce!!!)
19:30 Japonsko - Dánsko (podarí sa Japonkám prekvapiť favorita a nadviazať na pozitívny dojem z piatka?)
 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode