A-tím: Nezlomní a nezlomení (TS Cup 2015)

09.06.2015 08:08

Na začiatku júna sa naši muži už piaty krát po sebe vybrali na Oravu do nami obľúbeného Tvrdošína na TS Cup. Druhý krát po sebe sa nám podarilo doraziť v peknom počte 10 kusov, čo pri systéme amatérskej časti turnaja (4+1) znamenalo možnosť striedať dve štvorky.

Na Orave potešilo nielen slnko a po každej stránke skvelé výhľady, ale aj výkony a výsledky našich Slovanistov. Už prvý súboj proti technickému súperovi Valachien Snipers im vyšiel nad očakávanie dobre. Nielen že ich lepšie zohratý súper nedokázal zlomiť počiatočným náporom - na prvý gól sa nadrel 12 minút -  ale sa im podarilo držať s ním gólový krok a napokon pred koncom vyrovnať. Remíza 5:5 s týmto tradičným účastníkom turnaja (dvojnásobný víťaz), ktorého káder je kvalitatívne niekde inde než ten náš, posilnila sebavedomie bielo - modrých. Do ďalšieho súpera - Johansonovcov - sa pustili znova zodpovedne od podlahy a výsledkom bolo napokon vedenie 8:0. Súper s florbalom len začína, avšak nevzdával sa a v závere dvakrát skóroval - vtedy sme ani netušili, ako veľmi tie inkasované góly budú mrzieť v konečnom účtovaní. V piatkový večer čakal Slovanistov posledný súper prvého hracieho dňa Orava Elite, v ktorého kádri svietilo meno juniorského hokejového reprezentanta Slovenska Michala Kabáča. Naši viedli 1:0, hrali dobre, no z 26 minút zápasu len na 30 sekúnd vypadli z koncentrácie a dostali po vlastných chybách góly, aké dostáva asi len Slovan... Zvýšeným úsilím sa im podarilo aspoň vyrovnať a tak na "luxusný hotel" odchádzali s vedomím, že sú stále neporazení.
Druhý deň po obede ich čakal súper s názvom Warriors, v ktorého kádri hrali okrem iného štyri kočky: dve juniorské a dve seniorské reprezentantky Slovenska. Palicovou technikou bol znova lepšie vybavený súper, u ktorého práve "baby" vynikali - či už dôrazom v obrane, či nebezpečnosťou v útoku. Naši hrali typickú sobotskú jednoduchú hru, ktorá na súpera v prvom polčase platila. Namiesto 3:1 mohlo byť aj 4:1, ale na keby sa nehrá. V druhom polčase sa Slovanu prestalo dariť v útočnej fáze a tak po tradičných kixoch inkasoval dvakrát a treťou remízou si skomplikoval situáciu v skupine.

Kempovanie medzi zápasmi - oddych, zábava, sušenie dresov, ale aj sústredenie - to bol TS Cup 2015

Pred posledným zápasom bola úloha jasná, na postup potrebovali Soboťania poraziť vedúci tím tabuľky o dva góly. Slovanisti nelenili, sebavedomo telefonovali domov, že sa vrátia až v nedeľu poobede (prekladali si zmeny v práci, rušili sa rande a pod. :) nabudili sa bejzbalom a šli do zápasu s cieľom vybojovať si postup. Úvod zápasu im nevyšiel, zbytočnými chybami súpera dostali do dvojgólového vedenia. Postupne však začali šlapať, top trojica Slovanistov turnaja: Mates Blahuta, Milko Kostovič, Jany Blahuta - temer neschádzala z palubovky. Výsledok? Góly na 2:3, 3:3, 4:3 a ďalšie štyri žŕďky! Napokon teda na postup chýbal jeden jediný gól, keďže pri rovnakom rozdiele skóre ako mali Valachien Snipers (a remízovom vzájomnom zápase) rozhodoval vyšší počet strelených gólov. Slovan preto skončil v skupine až tretí, napriek tomu, že neprehral ani zápas.
Na turnaji však nepotešili ani tak výsledky a výkony, ale najmä dobrá partia, tímový duch, rešpektovanie hierarchie, schopnosť každého priznať svoje chyby. Najmä mladíkov v tíme snáď porovnanie so súpermi motivuje do ďalšieho a tvrdšieho tréningu, nech môžme o rok natiahnuť šnúru bez prehry na TS Cupe na čo najviac ďalších zápasov!

Výsledky:
Slovan - Valachien Snipers 5:5
Slovan - Johansonovci 8:2
Slovan - Orava Elite 2:2
Slovan - Warriors 3:3
Slovan - Hawrvolts 4:3

Reprezentovali Slovan a Rimavskú Sobotu
Brankár Marián Štofaník, hráči Milko Kostovič, Ján Blahuta, Ivan Tóth, Lukáš Benda, Peter Mrnka, Marián Nosáľ, Michal Mišurák, kapitán Mates Blahuta a vedúci tímu Jožo Alušík.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode