A tím: Kráčame vpred

26.12.2014 18:28

V 2.slovenskej lige mužov - jej stredoslovenskej skupine - pôsobí v tejto sezóne medzi 11 družstvami znova mužský výber Slovana. Po minuloročnej premiére, v ktorej bielo - modrí v 24 zápasoch uhrali len jedno víťazstvo a jednu remízu si po posilnení kádra počínajú o poznanie lepšie. V úvodných šiestich zápasoch vybojovali Slovanisti už dve víťazstvá a čo je dôležitejšie, zlepšil sa ich herný prejav. Ak sa v najbližších troch sezónach podarí zapracovať do tímu nádejných florbalistov z mládežníckej liahne, budú môcť byť na hráčov rimavskosobotského Slovana kladené aj vyššie výkonnostné ciele. Zatiaľ len skromne kráčajú vpred za skúsenosťami, bez ktorých to nepôjde.

Doterajší priebeh sezóny reportážnym perom:
Florbalisti tímu FBC Slovan Rimavská Sobota vstúpili do svojej druhej sezóny v 2. stredoslovenskej lige 25.októbra dvoma zápasmi v Detve. Premiérový zápas proti „béčku“ Brezna priniesol prekvapivo vysoké víťazstvo 11:3. V druhom zápase hráči potvrdili streleckú formu, no obrana nestála na pevných nohách a po tuhom boji Slovan prehral 10:14. Druhé kolo, ktoré sa konalo v nafukovacej hale v Slovenskej Ľupči (15.11.) znamenalo pre Soboťanov dve prehry, pričom mrzí najmä tá proti Zvolenu (4:8), kde Slovan dlhý čas viedol a po dvoch tretinách bolo skóre vyrovnané, 4:4. Ostatné dva zápasy Slovan odohral opäť v Slovenskej Ľupči (29.11), kde herne nesklamal, pripísal si druhé víťazstvo proti Ružomberku (8:6), no takticky nezvládol stretnutie s Likavkou (6:14), kde inkasoval hlavne v závere zápasu.

Celkovo vládne v tíme po šiestich zápasoch relatívna spokojnosť, keďže už teraz získal viac bodov (4 body za 2 víťazstvá) ako v minulom ročníku za celú sezónu (3 body). Za dobrými výsledkami stojí zlepšená hra a zlepšená streľba. Kriticky treba povedať, že najmä v obrane má mužstvo stále medzery. Osvedčili sa nové posily, predovšetkým bratia Blahutovci. Tí rovnomerne posilnili obranu aj útok, pričom Mates ťahal strelecky mužstvo vo víťazných zápasoch. Najbližšie čaká Slovanistov dvojkolo 10.januára proti nováčikom z Dolného Kubína a Rabče, proti ktorej Slovan už nastúpil na turnaji v Tvrdošíne, kde spolu odohrali vyrovnaný zápas (2:3).

Výsledky:
Brezno - Horehronec „B“ (v Detve) 11:3
Brezno - Horehronec „A“ (v Detve) 10:14
Detva „B“ (v Slovenskej Ľupči) 2:7
Zvolen (v Slovenskej Ľupči) 4:8
Ružomberok (v Slovenskej Ľupči) 8:6
Likavka (v Slovenskej Ľupči) 6:14


Slova trénera:

Bez hocijakej pomoci sme dokázali vybudovať mužstvo, ktoré je zatiaľ nevyspytateľné. V každom zápase sme ukázali, že nie sme už až takí outsideri než tomu bolo v doteraz. Dve výhry ma len tešia a dúfam, že ešte pripudne množstvo ďalších. Ale základom mojej spokojnosti je, že sa spravila výborná partia, ktorá drží pokope a bojuje za svoje mesto a klub.

 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode