A je po baráži

21.03.2015 14:14

V druhých barážových súbojoch si Slovagre hladko poradilo s prekážkou menom Napola a dostalo sa do štvrťfinále. Tam zamieril aj tím Kružna, ktorý znova po veľkej dráme porazil oslebených Gamblerov. V súboji Vlkov s Hodejovom patrili posledné štyri minúty Torpédu a tak sa séria pretiahla až do tretieho pokračovania. V ňom po aprílovom priebehu s divokými zmenami skóre a bojovnosťou hodnou zápasov play off o chlp zvíťazili Vlci a Torpédo poslali na dovolenku.
Predkrm pred play off sa vydaril, aké bude štvrťfinále? Uvidíme o týždeň.


SLOVAGRE - NAPOLA 2:0
2. zápas 10:3 (6:1)
Štofaník 2, Tóth 2, Benda 2, Antal 2, Lecső, Barna - Pataki 2, Stašáková
Obrana Napoly nebola tentoraz tak pevná, ako v prvom zápase a hráči Slovagre to trpezlivou hrou so zabezpečenou obranou a kombináciou v útoku využili naplno. Zastrieľal si aj brankár Štofaník, ktorý tentoraz nastúpil do útoku a pripísal si dva góly, pričom najmä druhý stál za to. Mladíci v bielom hrali na čo v ten deň mali a so sezónou sa rozlúčili so vztýčenou hlavou.

ČIERNOLÚCKI VLCI - TORPÉDO HODEJOV 2:1
2.zápas 5:7 (2:1)
Bodor, Sojka Matej, Sojka Michal, Repka Peter, Paluchník - Gyurcsik 4, Kurek 3
Torpédo tentoraz neprespalo úvod. Prvý polčas priniesol taktický florbal, málo gólov, ale veľa pekných momentov. V druhom polčase Torpédo najprv dotiahlo dvojgólový náskok súpera v piatej minúte na 3:3, potom to isté zopakovalo v dvanástej minúte na 5:5, keď už predtým jeho hráči zavraždili niekoľko dobrých príležitostí na gól. V týchto fázach z ihriska prakticky neschádzala trojica Kurek - Országh - Gyurcsik. Vlci sa nepochopitelne báli hrať a Hodejovčania to dokonale využili ďalšími dvoma gólmi do siete frustrovaných Vlkov.

3.zápas 7:6 (3:2)
Kurek 2, Gyurcsik 2, Turoň Patrik, Országh -  Sojka Mišo 4, Repka Peter 3
Obaja súperi sa do seba pustili zostra vo vysokom tempe. Naň sú viac navyknutí Vlci a možno aj preto si vybojovali v prvom polčase už dvojgólový náskok veľkou zásluhou Peťa Repky. Do polčasu však chybou v obrane ponúkli príležitosť Janovi Kurekovi, čo sa nevypláca. Polčasových 2:3 vyrovnal Pino Országh po dvoch minútach toho druhého na 3:3. Zanedlho nato skvele hrajúci Gyurcsik využil svoj pobyt na ihrisku a prispel k dvom gólom Torpéda, ktoré tak viedlo o dva góly. A to si medzitým Vlci vyžiadali oddychový čas. Kto by na nich v tej chvíli stavil? Po prebúdzajúcom góle Peťa Repku však prišli veľké chvíle motorovej myšky Miša Sojku, ktorý tromi presnými zásahmi zo stredných vzdialeností za sebou znova stanovil dvojgólový rozdiel pre Vlkov. Torpédo sa nadýchlo k záverečnej ofenzíve ku ktorej pomohol svojim rýchlym gólom Jano Kurek. Potom to už bol súboj v štýle "rýchlo a zbesilo", pri ktorom mali oba tímy niekoľko miliónpercentných šancí na gól. Ale ani Vlci a ani Torpédo - pričom druhý menovaný tím ich mal len v poslednej minúte dve - nedokázali prekonať súperovho brankára. Po klaksóne sa tak z ťažka dýchajúcim Vlkom z Čiernej Lúky určite uľavilo. Ďakovať musia najmä Erikovi Kónyovi, ktorý bol presne tým hráčom, ktorý v súboji dvoch absolútne vyrovnaných tímov popostrčil misky váh na ich stranu. A Torpédo? Klobúk dole! Nech má takých tímov súťaž v budúcej sezóne čo najviac.

FBK KRUŽNO - WB GAMBLERS 2:0
2.zápas 9:8 (3:4)
Giertli Martin 2, Kováčik 2, Kosorín, Gonda, Gondáš Rasťo, Ivarg, Hriň
Gambleri nastúpili s nožom na krku a jediným hráčom na striedanie. Napriek tomu im patril prvý polčas, počas ktorého si umnou a peknou florbalovou hrou vybudovali trojgólový náskok. Na vlastnú smolu ho však do polčasu temer stratili. Súper z Kružna tak dostal vietor do plachiet. Kružniančania využívali únavu bojujúceho súpera, ktorý im vo svojej obrane nechával veľa priestoru. Na súpera v zápase tak vystrelili dokopy 41 krát. Gambleri však prežili klinickú smrť a gólmi nevzdávajúceho sa stroja menom Miloš Gaži sa k súperovi dostali na rozdiel gólu. Iskrička nádeje temer vzbĺkla v plameň, keď mali následne výhodu presilovej hry, v ktorej však dostali definitívnu sprchu v podobe oslabovkového gólu starého známeho strelca Peťa Kováčika. Paľo Rapčan a Viktor Talán sa pokúsili ešte o nemožné a necelú polminútu pred koncom znížili na rozdiel jedného gólu. To však už boli na konci zo silami všetci Gambleri. Verní svojmu menu hrali hru až do úplného konca a za celý ročník si zaslúžia veľkú pochvalu. Hráči Kružna sa už môžu chystať na zápasy play off.



Program štvrťfinále play off
Piatok 28.03.2015 - ZŠ M.Tompu
19:30 Dynamo Diviaky - Slovagre
20:20 Flyers - Čiernolúcki Vlci
21:10 Retex Lučenec - FBK Kružno
22:00 Titans - FBK Hornets

Štvrtok 02.04.2015 - ZŠ M.Tompu
20:00 Titans - FBK Hornets
20:50 Retex Lučenec - FBK Kružno
21:40 Flyers - Čiernolúcki Vlci
22:30 Dynamo Diviaky - Slovagre

Tretie zápasy štvrťfinále sa v prípade potreby odohrajú v Telocvični Osemnástka v sobotu 4.apríla od 10:30.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode