Žiaci: Správna nálada!

26.12.2014 18:18

Pozrime sa, ako sa darilo v tretích kolách Stredoslovenskej ligy juh našim najmladším Slovanistom!

Starší žiaci
Domáce prostredie Osemnástky pretavili talentovaní Slovanisti 13.decembra do zisku štyroch bodov! Klobúk dole :)

FBC Slovan Rimavská Sobota - 1.FBC Zvolen 5:3 (2:0, 1:0, 2:3)
G: Bodor (Nôta), Bodor, Bodor (Talán), Talán (Útis), Bodor
Zápas mali žiaci od začiatku vo svojich rukách. Proti nie ľahkému súperovi sa totiž dokázal strelecky presadzovať "Bobrík" Andrej, v bránke kľačal spoľahlivý Paťo Kršák. Pohodlné vedenie podporené dobrou hrou v druhej tretine chlapcov akoby uspalo a v tej tretej sa diali veci! Súper zo Zvolena zapol na
vyššie obrátky a po piatich sekundách tretej tretiny znižoval. Chlapci zbytočne spanikárili a výsledkom bolo vyrovnanie skóre zápasu.

Vtedy to na seba zobrali Viktor Talán a kapitán Lukáš Útis, ktorí zodpovednou obrannou hrou dokázali zastaviť "progres" Zvolenčanov a streliť ukľudňujúci gól na 4:3. Výsledok pri hre súpera bez brankára ešte prikrášlil strelec dňa.

 

FBC Slovan Rimavská Sobota - FPS Banská Bystrica 12:1
Góly: Nôta 4, Rapčanň 3, Talán 2, Bodor 2, Útis
Zápas proti nekoncentrovanému súperovi si chlapci vychutnali a kombinačnou útočnou hrou šli "po krvi" od začiatku do konca zápasu. Výsledkom bolo ich doteraz najvyššie víťazstvo v súťaži!

Reprezentovali Slovan a Rimavskú Sobotu: brankár Patrik Kršák, v poli Lukáš Nôta, Pali Rapčan, Andrej  Bodor, Alex Nociar, Viktor Talán, Dominik
Szabari, Peter Čížik (avšak prvý zápas zaspal...) a kapitán Lukáš Útis.  

Nesmie chýbať "šifra": 125000 klikov? Nechcel by som :p

Ako hodnotí túto vekovú kategóriu jej tréner Mišo Radnóti?
Môžem ich len pochváliť za bojovnosť, cieľavedomosť, obetavosť a pod. Výsledky majú doteraz výborné, o čom svedčí len jedna prehra. Je síce na škodu, že ich je občas pomenej, no títo hráči sú konkurencieschopní a to už aj v MFL. V tejto kategórií je každý hráč na dobrej ceste stať sa skvelým florbalistom, len netreba zapať na vavrínoch a ďalej tak pilne pracovať, ako doteraz.

Mladší žiaci
Žiaci vycestovali na pohronie do obce Nemecká, kde sme po určitom blúdení našli miestnu Základnú školu. Tentoraz je hráčov ťažké pochváliť, i keď ich nedobrý výkon mal aj svoje rozumné vysvetlenie - ťažko sa hrá, keď je možné striedať len dvoch hráčov. Navyše chýbal prvý brankár. Podstatné je, že žiaci sami vedia, že to nebolo tentoraz dobré a po prázdninách, ktoré si dúfam užijú a od florbalu si oddýchnu, sa pokúsia o reparát - znova v Nemeckej.

FBC Slovan Rimavská Sobota - ZŠ Nemecká 1:7, gól: Iskrička
FBC Slovan Rimavská Sobota - DTF Team Detva 0:7

Hodnotenie hráčov trénerom Mišom Radnótim (1-10):
Leonard Hlodák -7,9
Adrián Šulaj - 7,4
Adrián Szóke - 7,2
Peter Čížik - 7,9
Bruno Košík - 7,4
Oliver Daňuš - 7,2
Adam Drak - 7,5
Sebastián Bodor - 7,5

A ako celkovo hodnotí túto kategóriu chlapcov ich tréner?
Pripomnajú mi naše začiatky, keďže je to dobrá partia, ktorá sa teší z každého gólu a chvílu strávenu so Slovanom, pričom nemá na konte ešte žiadne víťazstvo. No napriek tomu im chuť nechýba. Je tam množstvo šikovných chlapcov, ktorí ak budú na sebe pracovať, môžu byť za pár rokov oporami mužského Slovana.

Najbližší program mladých Slovanistov

Už túto nedeľu 28.decembra sa tí, ktorí sú doma a majú chuť vyjsť si do prírody stretnú na Hradovej nad Tisovcom. Na turistickú vychádzku sa je potrebné vopred ohlásiť u trénera Miša Radnótiho, aby bolo dosť miesta v aute. Odjazd z Rimavskej Soboty je o 8:00, netreba si zabudnúť oblečenie na vonka (a snáď aj do snehu), teplé rukavice a čiapku. V novom roku mladších žiakov čaká štvrté ligové kolo znova v Nemeckej už 17.januára. Ich súpermi bude Banská Bystrica a domáca Nemecká. Starších žiakov čaká najbližší zápas až na konci januára, majú tak možnosť na sebe popracovať pred náročnými súbojmi s Breznom a Detvou.


Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode