Statočné srdcia v Sabinove

24.08.2016 18:18

V rámci prípravy na štart v 1.lige žien sa naše dievčatá zúčastnili turnaja v Sabinove. V tamojšej peknej novej športovej hale v areáli Gymnázia sa hral dvojdňový turnaj za účasti piatich mužských a piatich ženských družstiev - účastníkov extraligy a prvej ligy.
Z rôznych príčin sme napokon cestovali v najobmedzenejšej možnej zostave bez jedinej hráčky na striedanie. Pre niekoho by to bol možno dôvod vzdať sa, nie však pre Slovanistky ;-)
Baby stavili na defenzívnu taktiku a protiútoky, čo v prvý deň vcelku vychádzalo. Veď prehrať o dva góly s extraligistom a o tri s Topoľčanmi (v oboch zápasoch sme viedli) bez striedania (hralo sa 2x20 minút čistý čas) bolo viac než sme očakávali. Druhý deň bol náročnejší, po neskorom večernom príchode bolo treba vstávať o štvrtej a potom odohrať ďalšie dva zápasy. Výsledky síce nevyzneli tentoraz bohvieako, ale súperky boli kvalitnejšie, zohratejšie a skúsenejšie než tie v sobotu. No naše dievčatá na ihrisku dreli, nevypúšťali súboje a do snažili sa hrať do samotného záveru bez ohľadu na stav. Paradoxne v týchto zápasoch dokázali hrať aktívnejšie v útočnej fáze, než v predošlý deň.

Výsledky:
FBC Slovan - Eastern Wing Michalovce 3:5; Čintalanová (2+1), Schvarcová (1+0)!!!, Ružičková (0+1)
FBC Slovan - Žochár Topoľčany 3:6; Čintalanová (2+0), Staššáková (1+0)
FBC Slovan - 1.FbK Banská Bystrica 3:15; Čintalanová (3+0), Hanová (0+1), Schvarcová (0+1)
FBC Slovan - Predátor Sabinov 0:15

Slovo trénera: Všetky hráčky nechali na palubovke srdce, mimo z nich bol aj domáci organizátor, ktorý ich vychválil za bojovný prístup. Turnaj nám umožnil odsledovať si súperov, čo na koho platí a vidíme aj, na čom je potrebné na tréningoch pracovať. Okrem toho baby získali kus hernej praxe a veľa skúseností. Prežiť s nimi dva dni bol pozitívny zážitok aj pre mňa. Mrzí jedine nízka účasť, ale všetko chce čas, tím netvorím pre túto sezónu, ale pre nasledujúce dve - tri.

Reprezentovali Slovan a Rimavskú Sobotu: brankárky Bolhová a Schvarcová, hráčky Ružičková, Hanová, Čintalanová, Stančíková a kapitánka Staššáková.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode