Šiesty ročník MFL zrušený!

19.10.2016 18:19


Tlak na to, aby sa florbal v telocvični ZŠ M.Tompu na Novomestského ulici nehral bol dlhodobý a tí účastníci MFL, ktorí ju hrali nejaký ten rok o ňom vedeli svoje. V pamäti im iste zostalo, ako miniflorbalistov donútili odohrať kolo v Daxnerovej škole, lebo na Západe si futbalisti zmysleli tri dni predtým spraviť turnaj (pripomenutie - v stredu večer o 19:00 istý pán Balog z MŠK v podnapitom stave oboznámil organizátora MFL, že v sobotu sa bude hrať na Západe turnaj žiakov s celoslovenskou účasťou, takže aj keď mal Slovan daný termín rezervovaný dva mesiace vopred, hrať tam nebude môcť. Organizátor bol vyzvaný dobrovoľne to prijať, alebo sa to bude riešiť inak. Po tom, čo bol poslaný do psej matere volal v piatok ráno organizátorovi PaeDr. Orosz, že primátor JUDr. Šimko mu nariadil uvoľniť telocvičňu pre futbalistov a florbalistom boli pridelené priestory na ZŠ Š.M.Daxnera). V pamäti zostávajú náhle voľné piatky, počas ktorých mala správkyňa telocvične p.Kudlíková dôležitejší program (napr. "...máme volejbalový turnaj a potom by som si chcela vypiť..."). Mnohí vedia o "úžasnom" vzťahu pána poslanca Baláža k nášmu športu ("hlavne že sa tu rozťahujú takéto nové športy, veď toto je naša telocvičňa..."). Pred piatym ročníkom tieto tlaky Slovan vyriešil v poslednej chvíli de facto "úplátkom" škole, keď časť prostriedkov za nájom zaplatil bez faktúry len tak z rúčky do rúčky.

Vedomí si týchto tlakov požiadal Slovan o telocvičňu pre sezónu 2016/2017 v predstihu 3.augusta. A už neviemekoľký diel kolotoča klamstiev a ťahania za nos sa mohol rozbehnúť...

V rámci žiadosti o nájom Slovan požiadal aj o zaslanie májovej faktúry za nájom, ktorá mu nebola doručená a zostávala tak nevyplatená. Prešlo pár týždňov, bolo ticho, nuž Slovan poslal koncom augusta urgenciu svojej žiadosti. Následne bola zo školy doručená faktúra za máj 2016, avšak bez rozhodnutie o nájme. Faktúru tak Slovan vyplatil a urgoval žiadosť telefonicky. Odpoveď? "...k vašej žiadosti sme sa zatiaľ nedostali, ale vyjadríme sa čím skôr". A že klubu po urgencii (ktorú zatiaľ nikto "akože" nevybavoval) prišla májová faktúra? Asi telepatia... Dva týždne sa opäť nič nedialo, znova sa Slovan na školu obrátil telefonicky a odpoveďou tentoraz bolo: "žiaľbohu žiadnu Vašu žiadosť neevidujeme, mohli by ste nám ju poslať ešte raz?" Nuž Slovan žiadosť poslal a na piaty pokus sa škole podarilo odpovedať... prišlo zamietavé stanovisko.

Bez udania dôvodu. Proste nájom sa nepredlžuje, v spolupráci nebudeme pokračovať, dovi dopo. Nuž sa Slovan s týmto problémom obrátil priamo na "najvyššieho" pána primátora JUDr.Šimka. V sezóne 2016/2017 totiž MFL na nájomnom základnej škole vyplatila vyše 2000€, nuž bola legitímnou naša otázka, či škole, ktorej zriaďovateľom je mesto, tieto peniaze nebudú chýbať (taká perlička mimo: na celú činnosť florbalového klubu získal v roku 2015 aj v roku 2016 športový klub Slovan od mesta príspevok vo výške po 600€. Keďže mestu amatérski florbalisti vyplácajú spomenutých zhruba 2000€, môžno povedať, že florbal nebol dotovaný mestom, ale mesto bolo dotované florbalom. To je možno aj celoslovenský unikát...). Pán primátor prisľúbil oboznámiť sa s názorom druhej strany. Po tom, čo hodil reč s PaeDr.Oroszom telefonicky oznámil, že "pán riaditeľ zásadne nesúhlasí s nájmom z dôvodu, že tými palicami ničíte palubovku" a dodal "veď predsa máte našu (rozumej mestskú) telocvičňu pod Šibeničným vrchom".

Že je rozdiel, či 200 športovcov má svoj domov v jedinej telocvični v meste, ktorá prostredím aspoň vzidialene pripomína 21.storočie, kde je osvetlenie, kúrenie, teplá sprcha po zápase, kde je miesto pre divákov, ktorí to navyše nemajú do hľadiska ďaleko, keďže sa hrá uprostred Sídliska a medzi telocvičňou momentálne na úrovni roku 1900 s núdzovým osvetlením, dierami v stenách a v podlahe a bez kúrenia (pričom florbalová sezóna je v zime, čo pánovi primátorovi ešte nikto neprezradil...) pána JUDr.Šimka samozrejme nenapadlo. Však telocvičňa ako telocvičňa, auto (Trabant) ako auto (Mercedes), zápasník (120kg muž) ako zápasník (32kg žiak)...

Miniflorbalová liga tak začala svoj 6.ročník v septembrové víkendy netradične v Osemnástke a po dvoch odohraných kolách aj skončila... Slovan narýchlo urobil niekoľko pokusov pokračovať v iných priestoroch. Tie však na požadované minimálne 4 hodiny v piatok večer a niekoľko víkendov počas roka nebol schopný v Rimavskej Sobote nik poskytnúť.

MFL sa odjakživa (t.j. od roku 2011) hrávala na ZŠ M.Tompu. MFL to nebolo len ihrisko 26x15 metrov, to bolo hľadisko plné známych a kamarátov, to bol bufet, to bola spoločenská udalosť v piatok večer. Ligu robil ligou priestor, v ktorom ju miniflorbalisti od prvopočiatkov hrávali a snažiť sa ju preniesť inam by neprinieslo úspech. Organizátor nechcel podliezať latku, ktorú si v minulosti nasadil. Hrať MFL v inom meste by tiež nedávalo zmysel, keďže je to rimavskosobotská súťaž.
Preto Slovan 18.10. MFL zrušil.

Či naveky, to sa uvidí.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode