Príprava proti Maďarkám

02.05.2017 18:18

Slovanistky si ako tím žien užili florbalový víkend v Košiciach. V sobotu 22. a v nedeľu 23.apríla odohrali prípravné zápasy proti menej kvalitnej skupine hráčiek z maďarskej juniorskej reprezentácie.

V sobotnajšom zápase sme boli lepším tímom. Nastúpili sme naň 2 brankárky a 9 hráčok. Podarilo sa nám streliť prvý gól a za ním nasledovali ďalšie. Zápas sme celé dve tretiny kontrolovali. V poslednej tretine sme prestali hrať a dovolili sme súperovi, aby sa na nás dotiahol. Báli sme sa, že zápas ešte môžme aj prehrať. Záver nám skomplikovali aj vylúčenia. Napokon sme však vyhrali tesne 6:5.
Nedeľňajši zápas úž taký úspešný nebol. Nastúpili sme naň 2 brankárky a 7 hráčok. Akonáhle súper strelil prvý gól, začali sa góly sypať... bohužial len do našej siete. Bolo na nás vidieť únavu. Súper striedal celé tri päťky a my sme mali na striedačke len dve hráčky. Naviac, strelecky sa nám vôbec nedarilo presadiť. Dostať loptičku do súperovej brány dokázala len raz Domča Vaslíková dobre mierenou silnou strelou z polovice ihriska. Prehra zaslúžená, ale výsledok je krutý. Na ihrisku to tak jednoznačné nebolo...

FBC Slovan Rimavská Sobota - Maďarsko U19 B 6:5 (2:0, 2:1, 2:4)
13:10 Čintalanová A: Staššáková 1:0
16:57 Uhrinová A: Čintalanová 2:0
32:10 Čintalanová A: Vaslíková 3:0
37:26 Čintalanová A: Janoštiaková 4:1    
40:48 Čintalanová A: Janoštiaková 5:1
55:21 Čintalanová A: Staššáková 6:4


Zostava: kapitánka Domča Vaslíková, Kristína Čintalanová, Lucia Staššáková, Beata Ružičková, Erika Janoštiaková, Anna Kureková, Eva Ulická, Denisa Uhrinová, Dominika Kučeráková a brankárky Vanessa Schvarcová (100%, 14 zákrokov!) a Sabina Udvardyiová (70%)

FBC Slovan Rimavská Sobota - Maďarsko U19 B 1:11 (0:2, 1:3, 0:6)
36:32 Vaslíková 1:4
Zostava: kapitánka Domča Vaslíková, Kristína Čintalanová, Lucia Staššáková, Erika Janoštiaková, Anna Kureková, Eva Ulická, Michaela Antalová a brankárky Vanessa Schvarcová (61%) a Sabina Udvardyiová (73%)

Slovo trénera: "Privítali sme možnosť odohrať dva zápasy v Košiciach, hráčky mali hneď väčšiu motiváciu do tréningu. Prvý deň nás myslím súper podcenil, keď jeho lepší výber pred týmto zápasom porazil Sabinov. Výborná bola Vanča v bránke a Kristína sa v útoku šialila jak furt. Zabudla aj na zranený členok. Pár inkasovaných gólov v tretej tretine však znova ukázalo, že ešte nie sme dostatočne vyhratý tím, zbytočne sme spanikárili. Ale super je, že sme zápas nestratili. V nedeľu nás bolo menej a bolo ti cítiť. Sily nám rýchlejšie ubúdali, naviac ako to v sobotu padalo, tak v nedeľu just nie. Dievčatá si však zaslúžia pochvalu, bili sa so súperom až do konca, do úplného vyčerpania. Z celého dvojzápasu ma potešil prístup hráčok k svojim povinnostiam na ihrisku aj mimo neho. Zvlášť chcem poďakovať Miške Antalovej, ktorá nastúpila po "nočnej" a Erike Janoštiakovej, ktorá odohrala za nás svoje úplne prvé zápasy a ukázala, že časom bude obrovským prínosom pre tím. Nehovoriac o tom, že máme ďalšiu šoférku."

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode