Mladší žiaci: Turnaj o Slovenský pohár 2016 v Nitre

10.06.2016 18:18

Mlaší žiaci Slovana v rámci prípravy na turnaj v Brne vycestovali na turnaj o Slovenský pohár hraný tento rok v Nitre. V kategórii U 13 sa napokon zišlo 5 družstiev a naši žiaci mali v turnajovom programe naplánované dva zápsy v sobotu a dva v nedeľu.

Všetci súperi boli pre našich hráčov veľkou neznámou. V prvom zápase proti Hlohovcu však nadobudli sebavedomie, keďže hrali celý zápas pekný kombinačný florbal. Súper sa dokázal presadzovať len individuálne fyzicky vyspelejšími útočníkmi. Výsledkom zápasu bola prijateľná remíza 3:3.

V druhom zápase dňa proti Prievidzi Slovanisti nezachytili úvod zápasu, keď robili chyby v strede obrany, kde si naši útočníci zle rozoberali súperových hráčov. Bielo modrí tak dostali tri lacné góly. V útoku sa o to viac snažili, no väčšia snaha im len zväzovala ruky a strelcká pohoda sa od ich florbaliek stále viac vzďaľovala. Zápas nezvládli po psychickej stránke a neukázali vôbec to, čo vedia.

To sa potvrdilo na druhý deň, keď na Slovanistov čakala najprv na turnaji suverénna Spišská Nová Ves, ktorá deň predtým nadelila Prievidzi 17:0! No naši hráči tentoraz omnoho lepšie bránili. Proti fyzicky omhoho väčšiemu súperovi síce nemali šancu, no hanbu si vôbec nespravili. Do posledného zápasu na turnaji proti Nitre vstupovali s vedomím, že v prípade víťazstva majú bronz. Tomu všetko podriadili, kapitán Ulický hral ani drak, Aďo Szöke sa poctivo vracal do obrany a v útoku presne zakončoval, Marek Dovala s Leom Hlodákom nepúšťali súpera do zakončenia. Psychicky našim mladíkom pomohol rýchly gól, po ktorom prišiel druhý a potom už zápas suverénne ovládli. Svoj prvý gól za Slovan strelil Janko Hronec, ktorý tentoraz nekľačal v bránke, ale bol platným striedajúcim hráčom v útoku.

Slovanisti sa tak v oklieštenej zostave s dvomi úplnými nováčikmi - Samom "Petrom" Petríkom a Nathanom "Neónom" Žiškom umiestnili na vynikajúcom treťom mieste! Navyše kapitán družstva Samko Ulický bol organizátormi vyhlásený za nejlepšieho hráča turnaja vo svojej kategórii!

 

 

Výsledky mladých Slovanistov (U13)
FBC Slovan - Hlohovec 3:3, Góly Slovana: Szöke 2, Furman (všetky asistencie Ulický)
FBC Slovan - Prievidza 2:7, Góly Slovana: Szöke (no hádajte kto prihrával...), Ulický
FBC Slovan - Spišská Nová Ves 0:7
FBC Slovan - Nitra 4:1, Góly Slovana: Szöke 2, Ulický, Hronec (Samko znova tri asistencie)

Reprezentovali Slovan a Rimavskú Sobotu: brankár Hriň, hráči: Hlodák, Dovala, Bodor, Furman, Szöke, Hronec, Petrík, Žiško a kapitán Ulický.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode