Koncoročný rozhovor s Mišom

28.12.2016 08:08

Na záver roka 2016 sme oslovili najzarytejšieho Slovanistu spomedzi nás, vedúceho klubu Miša Radnótiho so žiadosťou o rozhovor. V ňom sa vracia k uplynulému roku z pohľadu Slovana i k tomu, čo nás čaká v roku nasledujúcom...

Ak by si mal vybrať tri najpozitívnejšie veci z tohto roka, ktoré by to boli?
Nerád vypichujem najlepšie veci, lebo všetko, čo Slovan robí alebo robil, má svoju opodstatnenost a všetky, aj malé veci, ktoré ostatní nevidia, stoja mnoho síl, financií a času. Ak ale musím vyberať, tak je to záchrana mužov v lige, nástup žien do 1.ligy a 24 hodinovka :-)

A top 3 toho, čo sa nepodarilo, čo nepotešilo?
Zrušenie MFL, úplne jednoznačne. Napriek mnohým jednaniam a hľadaniu riešenia sa nám nepodarilo zachrániť MFL. My sme pobehali a prebrali všetky reálne možnosti a vieme, že chyba neni na strane florbalistov... ale napriek tomu beriem tento neúspech na svoje plecia. Ďalej akutálne ma neteší neskutočná zima v Osemnástke, či už počas zápasov Ligy nezlomných, alebo počas tréningov. Podmienky ako v roku 1900... Je to na zaplakanie, bojujeme, ale uvidíme, do kedy to bude možné. A herne zápas so Žilinou :) Tak sa nám už dávno nedarilo, zatiaľ čo súperovi vychádzalo všetko.

Kde sa v hierarchii športových klubov v našom meste v súčasnosti Slovan nachádza?
To neviem posúdiť. Čo sa týka výsledkov, dokázali sme viac, ako sme sami predpokladali. Či si to všimla verejnosť a mesto, to je otázne. Ak by sme ale porovnávali kluby podľa pomeru výsledky / podpora mesta, tak sme na prvom mieste.

Čo láka ľudí do Slovana?
Každého niečo iné. Určite je však byť v Slovane niečo viac, než len hrávať florbal. A to je na ňom to pekné.

Čím je náš klub naopak nesympatický?
Ako vieme milovať - tak vieme aj nenávidieť :). Ale mne na našom klube nič nevadí. Zlepšiť je však treba podmienky na trénovanie a hrávanie florbalu v meste.

Ako hodnotíš rok po športovej stránke?
Nehodnotím jednotlivé družstvá. Všetci hráči aj hráčky mali počas roka dobré aj zlé chvíle. To však platí ako v športe, tak v živote. Čo sa mi však nepáči, že všetci moc riešia hlúposti a neužívajú si tie pekné chvílky. Z výhry sa treba tešiť, z prehry poučiť a nie hladať kto? komu? koho? kde? ako? načo? prečo? Ja som rád, že sme minulú sezonu dokončili a som rád, že sme novú začali :-) Ak budúci rok zhodnotím tak isto, všetko bude fajn.

Ako vidíš z pohľadu Slovana rok 2017?
Každý rok Slovana bol dôležitý, inak tomu nebude ani v roku budúcom. Musíme prežiť finančne, dohrať všetky súťaže a prežiť v zdravý Ligu nezlomných :-) Bohužial klub stále závisí na troch - štyroch ľudoch a ak oni nebudú mať síl a motiváciu, bude zle nedobre. Ja osobne mam stále chuť a rok 2017 určite nezmení moj názor.

Koľko času denne stráviš so Slovanom?
Určite toho voľného času moc nie je aj vďaka florbalu. Veď tie nekonečné cestovania, nerozumný systém sútaží, neexistujúce domáce zápasy, k tomu tréningy mladých, moje vlastné tréningy a - mám aj iné záľuby a robotu... Takže tento rok som ozaj odychoval maximálne dva týždne. Preto ma vie vytočiť, keď mi nejaký mladý Slovanista so školskými povinnosťami povie, že má málo času. Ozaj je to len o tom, či chcem, alebo nie. Áno, ani mne sa všade nedalo ísť a hlavne ku koncu roka som toho mal veľa, mnoho krát som mal byť v jednom čase na štyroch miestach súčasne. Ale teraz som tu a pripravený Slovan ďalej viesť! Ostatní mi v tom dúfam pomôžu.

Baví Ťa to ešte?
Sú dni, keď mám chuť to všetko zabaliť a vykašlať sa na to. Ale ráno vždy vstanem s čistou hlavou a idem ďalej. Slovan stál množstvo úsilia na to, aby sme sa teraz na to vykašlali.

Nezazlieva Ti ten čas Janka?
Janka? To je kto? Ale nie. Je pravda že toho času pre nás moc nie je. Ale som rád, že ona to toleruje a chápe to :-) Je mojou oporou a preto som rád že ju mám.

Jednou vetou prianie pre všetkých Slovanistov a Slovanistky do nového roka?
Aby sa už táto zima skončila a roztopili sa cencúle v telocvični!

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode