Dorast: Veľké umenie, málo hráčov a nešťastná kontumácia

11.10.2016 14:14

Dorastenci - predstavujúci v podstate slovanistický B-tím - začal sezónu zápasom v Turanoch proti domácim hráčom. Z dôvodu maródky a náhlivosti, s akou sa rozbehli súťaže mládeže v regióne chýbalo tímu niekoľko starších žiakov, ktorí budú dopĺňať dorastenecké jadro.

Preto hneď z úvodu u p o z o r n e n i e: všetci hráči narodení v rokoch 2000 - 2003 nech majú napamäti, že najbližší zápas odohrajú dorastenci už v sobotu 15.októbra o 10:00 v Banskej Bystrici (stretko 7:20 pri Jednote) a potom 5.novembra ešte nevieme kde. Snažte sa byť vtedy zdraví a bez iných povinností. Starším žiakom tiež pripomíname ich zápasy v nedeľu 16.októbra v Detve.

Napokon na neúčasť viacerých hráčov doplatili, keď napriek heroickému výkonu, hraniu bez striedania zápas nedokončili pre nedostatočný počet hráčov - nemal už kto sedieť na trestnej lavici... Na schopnosti udržať si nervy na uzde budú musieť tieto ročníky ešte veeeľa pracovať.

FbK Turany – FBC Slovan Rimavská Sobota 9:6 (4:2, 5:3, 0:1) – v 3. tretine 9:35 min. pred koncom zápas ukončený pre malý počet hráčov – konečný výsledok 5:0

Zostava Slovana: brankár Leonard Hlodák, v poli Filip Franko, Pavol Rapčan, Patrik Horváth, Lukáš Nôta a kapitán Andrej Bodor.

Slovo vedúceho družstva RNDr. Petra Nôtu: Dorastenecké družstvo Slovana nastúpilo v nedeľu v oklieštenej zostave, bez hráča na striedanie. Navyše štyria hráči - Lukáš Nôta, Andrej Bodor, Filip Franko a Pavol Rapčan mali v nohách zápas mužov v 2.lige zo soboty kde hrali prvé „husle“. Napriek tejto situácii sme neprišli v zápase s domácimi len brániť. Chalani hrali otvorenú partiu a od remízy, resp. víťazného stavu do nečakaného skončenia zápasu ich obrali len 3 nastrelené žŕdky, nepremenený únik Andreja Bodora a neodpískaný faul na Lukáša Nôtu vo vyloženej šanci, ktorý sa ocitol sám pred brankárom. Zápas bol ukončený predčasne pre nedostatočný počet hráčov nášho družstva na ihrisku, po vylúčení Patrika Horvátha za nepochopiteľné odkopnutie loptičky za našou bránou keď mu vypadla hokejka z ruky a následnom skrate troch našich hráčov a postrkovaní sa s protihráčmi, ktoré vyústilo do vylúčenia Pavla Rapčana. Hráči si až do inkriminovaného momentu zaslúžia absolutórium za predvedený výkon a bojovné srdce. Na Patrikovi Horváthovi bolo vidieť absenciu tréningového procesu, ak zmení prístup a začne poctivo trénovať môže sa pridať k našim mladým talentovaným hráčom. Škoda, že ostatní hráči z radov dorastencov a starších žiakov si nenašli čas alebo mali zdravotné problémy a nemohli nastúpiť na zápas, pretože som presvedčený, že to mohol byť slovanistický víťazný víkend v réžii nastupujúcej mužskej (chlapčenskej) garnitúry.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode